fbpx
 
 
Македонија
 • English for teenagersEnglish for teenagers
  Тинејџери 12-19

  Учениците се ангажираат со сериозно учење на англиски јазик во многу креативна и забавна средина.

  Најди училишен центар
 • English for teenagersEnglish for teenagers
  Helen Doron Radio

  Само за тинејџери. Одлична музика, новости и популарни теми – сѐ на англиски јазик

  Слушнете сега
 
 

Англиски за тинејџери 12-19

Често поставувани прашања од родители
 
 

Програмата Англиски за Тинејџери е сериозно забавно учење!

Англиски за тинејџери

Курсевите Teen English се дизајнирани за комплетно да го задржат внимнието на тинејџерите. Секој курс вклучува по една драма чија приказна се нижи низ лекциите, како и оригинални поп песни од Benaya Doron и Ella Doron. Музиката и приказните понесуваат, вклучуваат многу забава и се фокусираат на теми кои им се важни на денешните тинејџери.

Поп музика за англиски за тинејџери
Докажан метод


Поранешен Хелен Дорон ученикКурсеви само за тинејџери


Бидејќи учителите се многу посветни и се учи во мали групи, најмногу до 8 ученици, тинејџерите добиваат индивидуални инструкции, учат да се изразуваат на англиски и се припремаат за уписни тестови.

Teen English* за учениците од 12 до 19 години е комплетно нова и оригинална програма која се состои од четири нивоа на курсеви кои треба да се изучуваат еден по еден.

Teen Talent (A2)
Рок ѕвезди, заработување на пари, спас за планетата, патување за време на распуст се само дел од темите кои се обработуваат низ песните, приказните и активностите кои го сочинат Teen Talent.

HDE_TT_Learning_Set_Image_26_07_15_A_1

Училишен сет за тинејџерски талент

 

Teen Choices (B1)
Teen Choices го поттикнува впивањето на англискиот јазик како мајчин јазик преку идиоми, хумор и учење на брз изговор на тешки зборови.

HDE_TC_Learning_Set_Image_BooksOnly_26_07_15_B_1-1024x683

Teen Choices Learning Set

 

Teen Express (B1+)
Од мотивација до авантури низ целиот свет, Teen Express ги охрабрува учениците да се изразуваат себеси преку сите можни методи.

HDE_TE_Learning_Set_Image_26_07_15_B_1-1024x683

Teen Success (B2) Го најавуваме за 2016

За да се започне со Teen English програмата мора да се има претходно основно знаење за говорен англиски јазик, читање и пишување.
* Teen English курсевите се во согласност со Опшата Европска Референтна Рамка за Англиски јазик.

Дојдете на БЕСПЛАТЕН ДЕМО ЧАС