fbpx
 
 
Македонија
 

Smart Chefs: Како поминавме на работилницата во Helen Doron Струмица

smart-chefs-helen-doron-strumica

Helen Doron Струмица се приклучи кон Smart Chefs кампањата на Helen Doron Macedonia и организира работилница за готвење здрава храна, на која децата имаа можност да научат што значи сами да подготват храна и колку вкусно може да биде тоа.


Погледнете ги нашите рецепти од Smart Chefs кампањата:


Со насмевки на лицата и целата концентрација фокусирана кон следење на учителките, децата доживеаа многу моменти за паметење, кои исто така ќе им дадат основа за развивање на своите вештини за готвење.

Погледнете ги сликите од Smart Chefs работилницата и влезете за момент во светот на Helen Doron и почувствувајте ја среќата и насмевката која блика од децата.

[huge_it_gallery id=”5″]

Подготвувавме здрави и вкусни тортиљи. Тортиљите се одличен начин како да ги натерате децата да јадат здрав оброк, богат со зеленчук и мешункасти плодови, а на тој начин да внесат многу витамини, протеини и растителни влакна. Освен тоа подоговката е брза и лесна. Погледнете повеќе овде,

tortilla2 23 21


  • Доколку сакате да добивате поучни статии за развојот на децата, билингвализам и совети за учење јазик, внесете го вашиот email во празното поле.