fbpx
 
 
Македонија
 • English for young childrenEnglish for young children
  Деца 2-6

  Го совладуваат говорениот англиски со два Fun with Flupe курса следејќи ги авантурите на Granny Fix, Paul Ward и Flupe.

  Најдете училишен центар
 • English for school kidsEnglish for school children
  АНГЛИСКИ ОНЛАЈН

  Забавни воннаставни активности кои им помагаат на децата да го подобрат својот англиски јазик надвор од училницата.

  Проверете овде
 
 

Англиски за деца 2-6 години

Често поставувани прашања од родители
 
 

Тие толку многу се забавуваат што не се ни свесни дека учат англиски!

Во Хелен Дорон ние се фокусираме на тоа да овозможиме широк спектар на искуства кои ги вклучуваат сите сетила и на тој начин да доловиме една природна атмосфера во која што малите деца го апсорбираат англсикиот акцент, ги вежбаат нивнит први зборчиња и го градат својот речник. Сето ова се остварува на забававен начин преку музика, движење, игри и многу нега и љубов.

Fun with Flupe за деца 2-6

Fun with Flupe ги следи авантурите на малиот Paul Ward. Тој скокнува во својата книга со детски приказни каде што им помага на Granny Fix и разиграниот Flupе во решавањето на проблематичните ситуации кои се создаваат во светот на римата-сето ова овозможува изучување на говорен англиски јазик.

Преку нивните авантури, малите Helen Doron ученици учат основен вокабулар од 660 зборови, точен изговор и основната структура на англиските реченици. Курсот вклучува 25 песни во 12 анимирани авантури.

Fun with Flupe е соодветен за почетници или како продолжение на Baby’s Best Start.

HDE_FWF_Learning_Set_Image_26_07_15_A_11-1024x683

Училишен сет за Fun with Flupe

Децата се забавуваат со Flupe!


Познатите детски песни помагаат во изучувањето на англискиот јазик 


Дојдете на БЕСПЛАТЕН ДЕМО ЧАС

More Fun with Flupe (возраст 3-6)

More Fun with Flupe е продолжение на курсот Fun with Flupe со 12 нови епизоди со авантурите на Paul Ward, Granny Fix и Flupe. Низ курсот се изучуваат 650 нови зборови и 25 песни кои се наменети за деца кои го имаат завршено курсот Fun with Flupe.

“Кога за прв пат го земавме нашиот 3 годишен син Марко со нас во странство, јас го изгубив секој поранешен сомнеж во врска со тоа дали требаше тој да започне со рано изучување на англискиот јазик. На наше огромно изненадување, тој самоуверено зборуваше со странците на англиски.”

Sikanic N. Belgrade, Serbia

 HDE_MFWF_Learning_Set_Image_26_07_15_A_1

More Fun with Flupe за деца 3-6

 

Методологија според мајчиниот јазик


Најдобрите учители на светот