fbpx
 
 
Македонија
 

Helen Doron English – славиме 35 години успех

Ние во Helen Doron English, горди сме што оваа година прославуваме 35 години успешно едуцирање на над 3 милиони деца ширум светот да го разбираат и зборуваат англискот јазик како мајчин јазик, течно и ефективно.

Револуционизирајќи ја едукацијата на децата – 35 години Helen Doron English

Глобалната франшизна мрежа на Helen Doron English, се издвојува по својата извонредност како од педагошки аспект, нудејќи иновативната образовна методологија која се покажа како многу успешна низ целиот свет, така и од деловен т.е бизнис аспект, по својата организациска структура и моќната на мрежата.

Застапени во 38 држави, на 4 континенти, Helen Doron English интернационалната франшиза е моќен лидер во детската едукација, овозможувајќи им на голем број бизнис луѓе успешно да ги водат своите Helen Doron English училишни центри, поддржувајќи ги со бизнис, маркетинг и педагошка поддршка на највисоко ниво. Компанијата интензивно инвестира во тековно истражување и развој, создавајќи нови програми и материјали, како и иновативни инфраструктурни и технолошки системи, кои ја поддржуваат целата операција на франшизната.

Стручниот тим за обука на наставници, предводен од извршниот директор и лингвист, г-ѓата Хелен Дорон, обучи илјадници наставници ширум светот, обезбедувајќи им пријатна и профитабилна кариера. Холистичкиот пристап на Хелен Дорон методологијата и богатата содржина се изградени врз основа на длабоко разбирање за тоа како децата учат најдобро, користејќи ги сите сетилата да создадат незаборавно и збогатено искуство за учење.

Посветениот педагошкиот оддел во компанијата, предводен од Извршниот директор, создаде докажана методологија, со многу богата содржина (сказни, песни, рими, игри и активности) како и посебни техники и пристапи на едуцирање, прилагодени на соодветните развојни фази на учениците. Преку, над 20 иновативни програми за деца од 3 месеци бебиња до 19 год. тинејџери образовниот фокус е да им се даде успешен почеток на децата во животот, стекнувајќи квалитетна едукација и стимулирајќи го мозочниот развој.

Одделот за интерактивност и технолошки развој, има задача да ја искористи моќта на технологијата за развој на едукативни онлајн игри и апликации. Во денешниот дигитален свет, Helen Doron English внимателно ја користи технологијата за да go зајакнување искуството во учење. Уникатните апликации им овозможуваат на децата да вежбаат англиски јазик насекаде, во секое време. Широкиот спектар на игри им овозможува на децата да уживаат во играта додека го зајакнуваат новиот вокабулар научен на часовите, како и изострување на други витални вештини. Учењето преку интернет се трансформира во позитивно, привлечно и извонредно искуство за учење со помош на уникатната Хелен Дорон методологија.

На глобално ниво, учениците имаат огромен бенефит од уникатната Хелен Дорон методологија, стекнувајќи се со вештини и алатки за реализирање на нивниот интелектуален потенцијал, на начин на кој тие ќе изберат. Нашите ученици се истакнуваат на училишни тестови, развиваат висок стандард на комуникација и се докажуваат како креативни решавачи на проблеми, овозможувајќи им да се развиваат и да станат исклучителни поединци. Бројни студии докажаа дека Хелен Дорон методологијата е најдобар начин преку која децата учат, покажувајќи како позитивната стимулација и практичното учење го прават начинот на Хелен Дорон толку ефикасен, што учениците добиваат одлични резултати на испитите во Кембриџ и ја исполнуваат Заедничката европска рамка на Референтни стандарди.

Helen Doron English едукацијата е многу повеќе од учење англиски јазик. Тоа е систем на учење преку кој децата стекнуваат знаење и вештини за цел живот.

УПИСИТЕ се во тек!

За повеќе информации обратете се во училишниот центар најблиску до вас:

 • Helen Doron Aerodorm – 078 388 403
 • Helen Doron Centar – 072 236 356
 • Helen Doron Karpos – 078297949
 • Helen Doron Kisela Voda – 078 282 842
 • Helen Doron Kapistec – 070 984 435
 • Helen Doron Cair – ‎072 206 622
 • Helen Doron Veles – 075 300 304
 • Helen Doron Tetovo – 075 224 242
 • Helen Doron Bitola – 075 232 778
 • Helen Doron Prilep – 077 844 855
 • Helen Doron Ohrid – 077 613 815
 • Helen Doron Stip – 078 757 455
 • Helen Doron Gevgelija – 078 220 391
 • Helen Doron Strumica – 071 242476
 • Helen Doron Kocani – 071 314 499