fbpx
 
 
Македонија
 

Helen Doron ви го претставува новиот проект English Everywhere – иновативни ученички материјали

Хелен Doron English®-  бренд познат како глобален лидер во раното изучување на англиски јазик за децата, ви го претставува својот нов проект English Everywhere ( Англиски НАСЕКАДЕ), што всушност претставува пакет од најразлични иновативни ресурси за учење, се со цел да им се помогне на децата да го учат англиски јазик, каде и да се.

every

English Everywhere претставува додадена вредност за сите ученици кои ги посетуваат нашите Хелен Дорон програми. Преку единствената методологија базира врз основа на 30 години искуство, Helen Doron English нуди високо рангирани програми во индустријата за едукација на деца, и тоа програми кои им овозможуваат на децата од бебиња до тинејџерите да бидат правилно стимулирани, ран детски развој и одличен англиски јазик т.е слободно и течно зборување, читање и пишување, и природен акцент на англиски јазик. Програмите  исто така се адаптирани на уникатен и иновативен, на индивидуалните стилови на учење на децата. Материјалот содржи игри, движење, музика и забава се со цел  да се зголеми природната љубов на децата кон учење и способност да ги апсорбира јазици.

Helen Doron Educational Group има заземено стратешка одлука да инвазивно инвестира во веб и мобилни технологии, како природно продолжение на учењето во нашите центри.English Everywhere ја подобрува нашата фронтална настава со дополнителен слој на ресурси за учење англиски јазик што го прави учењето на повеќе начини достапно и ги претвара на нашите многу популарни англиски наставни методологии во целосно мултимедијалниот искуство “, објаснува Simon Darr, Главен маркетинг директор на Helen Doron Educational Group

English Everywhere вклучува широка палета на интернет и мобилни игри, апликации и активности. Некои од нив се самостојни, додека други се интегрирани со Хелен Дорон програмите и нивните  материјали и  како додатоци за учење во училница. Helen Doron Song Club нуди специјано дизајнирани и оригинални песни и видео клипови. Овој ексклузивен Хелен Дорон YouTube канал е наменат за слушање и уживање, кое учењето англиски јазик го прави забавно и лесно, дури и кај многу мали деца.

Helen Doron® нуди едукативни апликации за таблети и мобилни телефони кои ги мотивираат децата дома да го повторуваат наученото на часот. Android и Apple апликациите вклучуваат посебна технологија позната како зголемена реалност (augmented reality technology) преку која нашите книги оживуваат т.е магични книги.

app

За потребите на тинејџерите, го пушивме во етер нашето онлајн радио Helen Doron Radio, преку кое ги потикнуваме тинејџерите да го подобрат својот англиски јазик преку слушање на музика, стории, специјални гости и многу повеќе. Хелен Дорон Радио е единствено во светот кое е креирано за таа цел.

Г-ѓата Хелен Дорон, основач и директор на На ХДЕЕ објаснува “Додека ние продолжуваме да веруваме во важноста на наставникот како модел, настава добро разработена и програма прилагодена на потребите на учениците, веруваме дека е и потребно  на децата да им понудиме и интерактивни, онлајн и мобилни ресурси. Со се поголемиот технолошки напредок децата се повеќе насочени кон технологијата, и можеби ние не можеме да го смениме тоа, но со овие ресурси ние се трудиме времето поминато пред компјутер, таблет или телефон да биде корисно за децата. English Everywhere е добро испланиран асортиман од интерактивни, забавни и мотивирачки материјали, кои го потикнуваат на детето да го вежба својот англиски јазик и надвор од нашите училишта.

 

Повеќе детали за Helen Doron English методот може да добиете доколку не посетите во еден од нашите 10 училишни центри во Македонија и дојдете на еден бесплатен демо час заедно со вашето дете.

Закажете бесплатен ДЕМО час во центарот најблиску до вас

Helen Doron Aerodrom – 078 219498
Helen Doron Karpos – 070 323 525
Helen Doron Centar – 072 236 356
Helen Doron Kapistec – 077 711 991
Helen Doron Kisela Voda – 070 306 297
Helen Doron Bitola – 075 232 778
Helen Doron Tetovo – 075 224 242
Helen Doron Stip – 078 757 455
Helen Doron Strumica – 071 242 476
Helen Doron Radovis – 075 236 220