Македонија
 • smartsmart-1
  Ајде да се храниме здраво

  Запознајте се со нашата Smart Chefs кампања за здрава храна и здрави навики кај децата

  Прочитајте повеќе
 • English for KidsEnglish for Kids
  Англиски за деца

  Хелен Дорон учениците се забавуваат и учат англиски – во исто време.

  Дознајте зошто
 • English for Babiesslide2-01
  Baby's Best Start

  Infants from 3-24 months receive an additional mother tongue while developing motor skills and stimulating mental abilities.

  Дознајте повеќе
 • English for young kidsEnglish for young kids
  Деца 2-6

  Го совладуваат говорениот англиски со два Fun with Flupe курса следејќи ги авантурите на Granny Fix, Paul Ward и Flupe.

  Дознајте повеќе
 • English for school kidsEnglish for school kids
  Деца 6-12

  Го совладуваат говорениот англиски како и читање и пишување следејќи ги Paul и Millie додека тие и помагаат на Kangi и нејзиното бебе Joey да ги решат проблемите во Storyville.

  Дознајте повеќе
 • English for teenagersEnglish for teenagers
  Англиски за тинејџери 12-19

  Students engage in the seriously FUN work of learning English in an intimate and creative environment.

  Дознајте повеќе
 • English online - Kangi Clubslide2-16
  Англиски онлајн

  Kids of all ages enjoy entertaining extra-curricular activities that help kids improve their English outside the classroom.

  Проверете
 

Smart Chefs – Ајде да се храниме здраво

smart-1

Helen Doron English методот е многу повеќе од учење англиски јазик. Ние често велиме дека Helen Doron English не не учи само англиски јазик, туку ние едуцираме на англиски. Затоа, овој пат подготвивме многу специјална кампања подготвена со многу љубов, која сигурно ќе ви се допадне.

Тоа е кампањата Smart Chefs, koja ќе трае три месеци Октомври, Ноември и Декември. Како што и веќе претпоставивте, фокусот на оваа кампања е здравата храната.

Ние веруваме дека кујната е совршеното место да се учат вештини во забавна средина. Преку готвењето децата стекнуваат уникатно креативно, сензоричко и стимулирачко искуство. Ги осознаваат текстурите ( течно, цврсто, меко ), топло и ладно, количините и мерните единици, различните миксови, комбинации, различни вкусови и мириси,а бидејќи се готви во група се развиваат и социјалните вештини … Со еден збор незаборавно искуство кое влијае позитивно брз целосниот ран детски развој. Заради тоа, во текот на овие три месеци во сите Helen Doron English  училишни центри во Македонија ќе може да уживате во неколкуте креативни работилници со кујната како главна тема.

Во овие работилници ќе се учи за здрави навики, ќе ја охрабруваме креативноста кај децата, ќе се забавуваме, ќе ја стимулираме вашата емоционална страна… и ќе зборуваме англиски додека се забавуваме!

Helen Doron English сака да помогне децата да јадат здраво, да откријат нови вкусови и да експериментираат со нови рецепти за потоа да ги споделат дома и да се забавуваат со целата фамилија.

Нема да заборавиме на хигиената и безбедноста во кујната, како што е миењето раце, миењето на храната темелно, одржување ред во работната средина и како да бидат особено внимателни со одреден кујнски прибор.

Исто така, преку блогот на Helen Doron English Macedonia, секоја недела ќе ве известуваме за најновите вести од оваа кампања и ќе споделиме со вас идеи, рецепти, препораки кои може да ги користите дома. Дополнително од нашите социјални мрежи очекувајте многу изненадувања. Затоа, следете не!

Следни Настани

Нови вести