Македонија
 • English for KidsEnglish for Kids
  Англиски за деца

  Хелен Дорон учениците се забавуваат и учат англиски – во исто време.

  Дознајте зошто
 • English for Babiesslide2-01
  Baby's Best Start

  Infants from 3-24 months receive an additional mother tongue while developing motor skills and stimulating mental abilities.

  Дознајте повеќе
 • English for young kidsEnglish for young kids
  Деца 2-6

  Го совладуваат говорениот англиски со два Fun with Flupe курса следејќи ги авантурите на Granny Fix, Paul Ward и Flupe.

  Дознајте повеќе
 • English for school kidsEnglish for school kids
  Деца 6-12

  Го совладуваат говорениот англиски како и читање и пишување следејќи ги Paul и Millie додека тие и помагаат на Kangi и нејзиното бебе Joey да ги решат проблемите во Storyville.

  Дознајте повеќе
 • English for teenagersEnglish for teenagers
  Англиски за тинејџери 12-19

  Students engage in the seriously FUN work of learning English in an intimate and creative environment.

  Дознајте повеќе
 • English online - Kangi Clubslide2-16
  Англиски онлајн

  Kids of all ages enjoy entertaining extra-curricular activities that help kids improve their English outside the classroom.

  Проверете
 

Helen Doron Kapistec

 • “Им давам на моите ученици слобода да бидат тие што се и ги фалам кога придонесуваат за часот. Тоа значи позитивната мотивација. Сум видела и срамежливи и проблематични деца како расцутуваат за време на курсот во годината со нас.”

  Paula Daunt, HDE Teacher, Berlin
 • “Навистина ја сакам мојата работа во Хелен Дорон, можам да бидам многу креативна и весела! Ми се допаѓа кога доаѓам до нови идеи за играчки и игри, а тоа е Хелен Дорон: да се направи забавно и интересно за децата, но и да се извади најкреативното од себе.”

  Пола Дант, ХД учител во Берлин
 • “Се појави конкуренција и се обидуваат да нѐ копираат, но родителите знаат дека ние сме најдобрите и им кажуваат и на другите.”

  Моника Карпио, мастер франшизер во Еквадор
 • “Потполно сум заљубена во методологијата. Секој пат кога одам на Конференција за мастер франшизери мојата енергија е обновена и знам дека сум го направила вистинското нешто. Сѐ уште предавам затоа што уживам кога гледам колку многу децата учат кога се забавуваат.”

  Моника Карпио, мастер франшизер во Еквадор
 • “Бев и сум среќна што сум дел од Хелен Дорон магијата. Ако пред една година некој ми кажеше дека ќе водам сопствени ХД часови во мал, планински град со 6000 жители, веројатно немаше да му верувам.”

  Мица Пепеланова, ХД учител, Бугарија
 • “I have been a Helen Doron English teacher for 7 years. . . . I knew I wanted to teach children a foreign language, but I didn’t know how. School was so rigid and boring, and in contrast, I discovered this wonderful method where children  learn just by playing and enjoying themselves. I still think it is just amazing!”

  Misha Ewell Opava, HDE Teacher, Czech Republic
 • „На секој чекор се трудам да учам од најдобрите и има МНОГУ МНОГУ добри луѓе наоколу од кои може да се научи во Хелен Дорон мрежата.”

  Мина Атвани, национален координатор за Шпанија
 • “Станувањето Хелен Дорон франшизер беше добар избор за мене. Можев да го унапредам моето искуство и мрежа. За само пет години, успеав да го направам мојот училишен центар да биде еден од најголемите во светот со преку 700 ученици”

  Карин Харајтер, франшизер во Тулнерфелд, Австрија
 • “Helen Doron English is today the top and leading programme in the world not just because of its methodology, not just because of its materials, but because we have the TOP TEACHERS!”

  Helen Doron, Founder and CEO
 • “Our daughter really likes her classes. She absorbs English naturally from listening to Helen Doron CDs at home everyday and learning through activities in class.  As a result, she loves learning English and has the confidence to speak English as well.”

  Panadda Pruckscholtharn, Bangkok, Thailand
 • “Во Helen Doron научив да живеам со јазикот преку разговор и вистинска употреба на она што се учи.”

  Marcin Parafiniuk, поранешен ученик од Полска
 • “Во Helen Doron научив да живеам со јазикот преку разговор и вистинска употреба на она што се учи.”

   

   

  Marcin Parafiniuk, поранешен ученик од Полска
 • Исто како што бебињата и малите деца го учат мајчиниот јазик преку слушањезборови, реченици, песни и приказни повторно и повторно од луѓето околу нив, така можат да научат и странски јазик користејќи го истиот природен начин.

  Helen Doron on how infants learn to speak
 • “Parents often ask: what is the main difference between the Helen Doron Methodology and others who are teaching English as a foreign language to kids? The answer is experience.”

  Helen Doron on success of her methodology
 • Helen Doron was among the very first to understand that very young children can absorb a foreign language as easily and effortlessly as they do their mother tongue. As a result, she was the first to develop programmes for doing this in a systematic manner.

  Helen Doron - pioneer in teaching English to children
 • Изразуваме восхит од нашиот учител и неговата посветеност и трпеливост во организацијата и водењето на часовите. Воведувањето на драматуршки елементи (кратки претстави за нас децата како актери пред почетокот на часовите) ја зголемува нашата заинтересираност и возбудата. Ова се однесува и на организирањето на сите мини работилници (како што беше Великденската во просториите на училиштето и во градскиот парк). Затоа и му подаривме маичка за најдобар Тичер.

  Благоја Трошановски, родител
 • Учителите се феноменални, наставната програма исто така. Ми се допадна начинот на кој писмено не‘ инфомиравте нас родителите за постигнувањата на детето, вашата комуникација со нас, целокупниот третман на дечињата и пропратна прогама (новогодишната забава, велигденските работилници и др.) .
  Ви посакувам уште поголем понатамошен успех и се гледаме и во новата наставна година.

  Ивона Јосифовска, родител
 • И јас и Нина ве поздравуваме со задоволство од она што и го овозможивте на Нина, низ игра и забава да научи некои зборови и песнички на англиски јазик, кои и сега самоиницијативно си ги кажува повремено. И благодариме на teacher Ивана која имаше трпение кон Нина и правилен педагошки пристап.
  Како родител заклучив дека ваквиот метод на работа – во мали групи и пристап соодветен на возраста на децата (игра) е веројатно најкорисен за рана едукација на децата во било која област, не само за изучување на странски јазик.
  Ви посакувам успешна работа во иднина и да одите само напред.

  Елена Петрова, родител
 • „Навистина ми ја подигна самодовербата. Мојот учител беше добра личност. Многу сакав да разговарам со него како со личност, не само како со учител по англиски”

   

  Марчин Парафиник, поранешен ученик од Полска
 • Во Helen Doron научив да живеам со јазикот преку разговор и вистинска употреба на она што се учи. Marcin Parafiniuk, поранешен ученик од Полска

  Marcin Parafiniuk become a teacher
 • “Би сакалa да ве пофалам за вашата професионалност, не само во врска со изучувањето на англискиот јазик, туку исто така и за начинот на кој што го стимулирате јазикот кај децата. Мојот син Jack (возраст: 2 години and 4 месеци), кој умее да каже само неколку зборчиња на полски, веќе започна да го гради својот вокабулар на англиски – она што слуша во училницата. ”

  Justyna Kolasinska, Warsaw, Poland
 • “Учењето англиски јазик во Helen Doron Early English е забавно и му овозможува на мојот син, Boss, да го научи јазикот на природен начин. Boss секогаш пее кога го пуштам ЦДто во кола.”

  Saowanee Lurpromchai, Bangkok, Thailand
 

Нови вести