fbpx
 
 
Македонија
 

Уникатен и едукативен Halloween во Helen Doron училиштата низ Македонија

Како и секоја година, така и о оваа година во сите Helen Doron English училишни центр подготвивме сосема различен, уникатен и едукативен Halloween. Во прилог на нашата национална Helen Doron English кампања за едукација на децата за здравата исхрана и стекнувањене на здрави навики Smart Chefs, организиравме креативни работилници за готвење здрава храна, а со теми инспирирани од Halloween. Учевме за здравата храна, подготвувавме вскусни и здрави јадење, за да кај децата развиеме здрави навики. Уживаме во пријатна и стимулирачка атмосфера, се дружиме и социјализираме, а на кративноста и имагинацијата им немаше крај,
И сето тоа го правиме со огромна љубов и посветеност. Затоа што за нас децата се центарот на светот ние постоиме и работиме за нив. Да им отвориме нови преспективи и видици, да ги едуцираме, да ги подготвиме за живот и да бидеме една убава приказна во нивното детство.

 

[huge_it_gallery id=”3″]
  • Доколку сакате да добивате поучни статии за развојот на децата, билингвализам и совети за учење јазик, внесете го вашиот email во празното поле.