fbpx
 
 
Македонија
 

Многу ми се допаѓа принципот на работа во мали групи. На тој начин може да им се обрне внимание на сите деца и ништо не би менувала.

Разговараме со Ребека Јанковска Ристески – позната македонска пејачка. Ребека е мајка на три прекрасни деца Маркијан, Макариј и Доротеј. Близнаците Макариј и Доротеј се наши Хелен Дорон ученици во преубавиот Хелен Дорон училишен центар во Капиштец. Во разговор Ребека ни раскажа за нејзинотo позитивно искуство со Хелен Дорон едукацијата на нејзините деца.

Зошто го избравте Хелен Дорон?

Хелен Дорон е прекрасен и иновативен метод каде што децата учат низ музика, песни и едкативни игри. Тоа го прави учењето спонтано и прифатливо за децата. Пред неколку години дознав дека има и во Македонија/Скопје и веднаш се заинтересирав и дојдов на пробниот час.

Какво е вашето досегашно искуство со Хелен Дорон?

Прекрасно е и моето и искуството на моите деца. Тие едноставно едвај чекаат да дојде терминот за Хелен Дорон. Атмосферата во која се одржуваат часовите им создава чувство дека одат да играат и да учат низ играта англиски јазик. Учителките се многу љубезни, професионални и обучени. Имаат одличен сензибилитет за работа со деца.

Која возраст според вас е најсоодветна за детето да почне да изучува англиски јазик?

Според мене што порано тоа подобро. Моите деца почнаа од 4 годишна возраст. Децата учат на природен и за нив лесен и прифатлив начин. Учење им е забавно и интересно.

Што најмногу ви се допаѓа во методот на работа на Хелен Дорон?

Многу ми се допаѓа принципот на работа во мали групи. На тој начин може да им се обрне внимание на сите деца и ништо не би менувала.

Дали нешто би сакале да пренесете како порака од дружењето со Хелен Дорон?

Во Хелен Дорон одам и пеам

на пат до таму од среќа се смеам.

Се што во во Хелен Дорон правам 

низ игра во главче си ставам.

Хелен Дорон Македонија ве поканува на бесплатен ДЕМО час заедно со вашето дете да се запознаете со уникатната Хелен Дорон методологија.

Пријавете се во Хелен Дорон училишниот центар најблиску до вас:

Helen Doron Aerodorm – 078 388 403
Helen Doron Centar – 072 236 356
Helen Doron Karpos – 078297949
Helen Doron Kisela Voda – 078 282 842
Helen Doron Kapistec – 070 984 435
Helen Doron Cair – ‎072 206 622
Helen Doron Veles – 075 300 304
Helen Doron Tetovo – 075 224 242
Helen Doron Bitola – 075 232 778
Helen Doron Prilep – 077 844 855
Helen Doron Ohrid – 077 613 815
Helen Doron Stip – 078 757 455
Helen Doron Gevgelija – 078 220 391
Helen Doron Strumica – 071 242476
Helen Doron Kocani – 071 314 499